Kjøp
billetter

Youth Cup-suksessen fortsetter

Økonomien er sikret og dermed er det klart at det også kommende vinter vil ble Youth Cup i kombinert for jenter og gutter.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 25. nov., 2015


"Finalen" avvikles i forbindelser med World Cup i Granåsen 9. og 10. februar.

- Youth Cup sist vinter ble en stor suksess. Derfor har vi hele tiden ønsket at det også kommende vinter skulle bli en del av World Cup-arrangementet vårt, men det har lenge vært tvil på grunn av den økonomiske biten av arrangementet, sier leder av org.komiteen for World Cup i Granåsen, Erik Andersen.

Egentlig ble det derfor først sagt at det ikke ble noen Youth Cup kommende vinter. Nå har imidlertid FIS og Norges Skiforbund hentet frem økonomi og sammen med et tilskudd fra ”Club last Viking” – en veteranklubb for kombinert med utspring på Lillehammer - er den økonomiske delen på plass.

- Dette tilskuddet gjorde at vi igjen kunne hente frem planene for arrangementet og vi er kjempeglade for å igjen å kunne få arrangert dette fine rekrutteringstiltaket for kombinert. Vi legger ikke skjul på at vi gjør det med et langsiktig mål at kombinert for kvinner kan stå på programmet også i et fremtidig ski-VM i Trondheim, sier Andersen.

Youth Cup arrangeres for alderen 13-15 år for gutter og 12-17 år for jenter, og sist vinters arrangement hadde deltakere fra sju nasjoner og målet er å få med enda flere kommende vinter. Youth Cup er spesielt viktig for å få opp interessen for kombinertsporten blant jentene, og arrangørene i Granåsen legger altså ikke lagt skjul på at det på lang sikt er et ønske om at det kanskje også skal bli en egen kvinneklasse i kombinert på VM-programmet – kanskje allerede i et mulig VM i 2021.

Lasse Ottesen er sjef for kombinert i FIS og er glad for at det i vinter vil bli til sammen fire internasjonale konkurranser for jenter i kombinert.

- Youth Cup i Trondheim sist vinter ble en stor suksess, og vi er derfor svært glad for at vi denne vinteren har fått på plass fire konkurransesteder. Dette har vært mulig takket være positive nasjonale forbund og arrangører. Det gjør at vi har god tro på at vi skal oppnå de ambisiøse måle vi har satt oss for sporten, sier Ottesen.


Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.