Kjøp
billetter

Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.


Skrevet av: Victoria Innerdal. Publisert 14. mars, 2017


Dagen begynte med regn og overskyet vær under hopprennet, men rett før startskuddet i langrenn lysnet det til og sola skinte som bare det. Dette passet bra da det var tid for jaktstart for jentene. Vinneren av dagens Youth Cup renn på jentesiden aldersklasse 17 år ble Hanna Midtsundstad. Mye av æren for seieren ga hun til teamet i smøreboden. Hanna er en av mange unge jenter som kan bli historisk. Det er spennende å se at jentesiden i kombinert utvikler seg. Youth Cup er et arrangement som skal motivere for at utøverne skal kunne nå langt. Youth Cup etterfølges av verdenscup i kombinert for gutta som mange unge utøvere ser på som forbilder.

Fullstendig resultatliste for Youth Cup finner du her.


Gøy å delta

Youth Cup er et profesjonelt arrangement, og det klart at det er stas for både gutter og jenter helt nede i 12 årsalderen og få delta på dette. Da vi spurte Sander Kolberg og andre fra landslaget om det er gøy å delta på Youth Cup i Granåsen, fikk vi et klart ja. Jenter og gutter fra hele Norge deltar, og i tillegg kommer utøvere fra både Tyskland, Russland og Canada.

- Det er hard konkurranse fra utenlandske utøvere. Nasjoner som Canada og Estland er favoritter, sa guttene bestemt, men håpte at også utøverne fra Norge kunne kjempe i toppen.

Store ambisjoner

Tirsdag formiddag var det hopprenn i Youth Cup hvor utøverne samlet poeng som var utgangspunktet for jaktstarten. Sander Kolberg sa dette til oss da vi spurte hvordan det hadde gått tidligere i cupen:

- Det har gått greit. Utøverne er unge og de har mange år igjen før de kommer opp på seniornivå. Likevel er det mange som har store ambisjoner og et ønske om å konkurrere på toppnivå, mente Sander, mens Eddie The Eagle ble dratt fram som et klart forbildet for guttene.

Kombinert for jenter tar nye steg

Det har vært et manglende tilbud for jenter som ønsker å delta i kombinert frem til nå. Etter fylte 17 år sluttet de fleste jentene med idretten, men for tre år siden ble første internasjonale kombinertrenn på snø for jenter arrangert i forbindelse med World Cup rennene i Granåsen. FIS (Det internasjonale skiforbundet) har i tillegg nå bestemt at fra VM i Oberstdorf i 2021 vil det for første gangen være jenter med i kombinert.Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.Youth Cup

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2018.