Kjøp
billetter

Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 08. mars, 2018


Det hele startet i 2015 da arrangørene i Granåsen svarte positivt på ønsket fra FIS om å arrangere en ungdomscup i kombinert der også jenter kunne delta. Historisk har kombinert vært en idrett kun for gutter, men i løpet av kort tid har nå jentene markert seg positivt. Det har resultert i at FIS allerede har vedtatt at kombinert blir øvelse for kvinner i VM som skal avvikles i Oberstdorf i 2021.

Fra Youth Cup til OL

Vilde Paulsen er koordinator for Youth Cup – ungdomscupen – i Granåsen. Konkurranser som også markerer finalen i årets internasjonale utgave av Youth Cup.

- Litt artig å se er det at utøvere som har deltatt i Youth Cup hos oss allerede har kommet opp på et nivå der de konkurrerer mot de beste i verden både i kombinert og hopp. Når vi kommer frem til det første VM for kvinner i kombinert i 2021 er det grunn til å tro at mange av deltakerne der har vært blant deltakerne i Youth Cup hos oss siden starten i 2015, sier Vilde Heldor Paulsen.

Ben Loomis fra USA er en av de som har vært med i Youth Cup i Granåsen og som var med blant de amerikanske utøvere under OL i PyeongChang. Da det ble arrangert COC-konkurranser på Rena nylig var det også der med både norske og utenlandske utøvere som har erfaring fra Youth Cup.

- De to tyske jentene Jenny Nowak og Sofia Maurus hoppet COC på Rena. Det gjorde også Gyda Westvold Hansen, Thea Øihaugen og Hanna Midtsundstad. Alle disse har erfaring fra deltakelse i Youth Cup. Gyda og Thea skal også være med på i år, sier Vilde Heldor Paulsen.

22 jenter og 54 gutter

I år er det altså meldt på 76 deltakere i de forskjellige aldersklassene i Youth Cup. 22 jenter og 54 gutter. Her finner vi utøvere fra Østerrike, Tsjekkia, Tyskland, Italia, Polen, USA, Estland, Latvia og Norge. De har sine konkurranser tirsdag 13. mars og onsdag 14. mars.

Vilde Heldor Paulsen er koordinator for Youth Cup i kombinert for gutter og jenter. Et arrangement som får mye positiv omtale også fra sentralt hold i FIS.

Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.