Kjøp
billetter

​Vil du spleise på en skredder?

Vil du hjelpe Jørgen Graabak & co frem til en ny seier i Granåsen 15. Mars. Da er dette noe for deg.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 26. sep., 2016


Kommende vinter jakter kombinertgutta igjen etter meter, sekunder, v-cupplasseringer og VM-medaljer. Til det behøver de også en skredder.

På et trangt landslagsbudsjett er det ikke rom for alt. Foran den kommende v-cup- og VM-sesongen ønsker utøvere og trenere å knytte til seg en skredder som kan bidra til å sørge for optimalt skreddersydde hoppdresser.

- Spesialsydde hoppdresser er viktig i dagens hoppbakker. En god hoppdress kan utgjøre flere meter i bakken og mange sekunder, ja, minutter i langrennssporet. Med andre ord kan det fort utgjøre forskjellen på en 10. - 12. plass og en plass på seierspallen, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Men på en trangt budsjett fant ikke kombinertledelsen plass til å ha med en skredder gjennom hele verdenscupsesongen. Da tok utøverne og trenerne selv tak, og opprettet ”Prosjekt Skredder”.

En egen nettside: http://ibiy.net/kombinert

Og en video hvor Jarl Riiber viser forskjellen på en dårlig og en god hoppdress utgjør i praksis er rammen i prosjektet.

- Målet er å få inn 200 000 kroner frem til sesongstart. Klarer vi det, kan vi få til å ha med en skredder som kan sørge for at løperne hele tiden har optimalt utstyr. Det kan vise seg å være svært viktig for vår suksess i løpet av sesongen, sier Ingebrigtsen.

Mangler 155 000

På nettsiden finner du kombinertguttas oppskrift på prosjektet. Her kan du som privatperson eller bedrift gå inn å sponse med alt fra 250 kroner og oppover. Og løperne stiller villig opp og gir tilbake av seg selv. Alle bidrag hjelper på mot målet om å nå 200 000 kroner før sesongen starter. Hittil er det kommet inn i overkant av 45 000 kroner så skynda på. Verdenscupen starter 26. november I finske Kuusamo og 15. mars er gjengen på plass I Granåsen.


​Grattis til Watabe

Vi nordmenn skal være store nok til å gratulere når utøvere fra andre nasjoner vinner. Denne gangen gratulerer vi Akito Watabe.Nye festdager i Granåsen

Da er det spikret. Det blir nye tre travle dager i Granåsen også i 2018 med World Cup i kombinert, hoppturneringen RAW AIR og Youth Cup i kombinert for jenter og gutter.​Smørebua har trua

Det legges ned utallige timer for at kombinertløperne skal få et så godt utgangspunkt som mulig når de står klare ved hoppkanten og startstrekenFull pakke i Granåsen i mars

Det blir norsk hoppuke, det blir World Cup i kombinert og mye tyder på at det også blir en ny omgang med Youth Cup i kombinert for gutter og jenter. Med andre ord full pakke i Granåsen også i mars 2017.


​Riiber falt etter kjempehopp –
Neppe ny Graabak-triumf

Det blir en tøffere jobb for Jørgen Graabak når han skal kjempe om sin andre strake seier i Granåsen. Unggutten Jarl Magnus Riiber var uheldig og falt.​Jørgens lykkelige dag

Etter hopprennet i Granåsen skjønte Jørgen Graabak at han hadde svært så gode muligheter til å hente seieren i kombinert på hjemmebane.


​Jørgen Graabak nær pallen:
- Jeg er nesten litt sjokkert

Etter VM i Falun ga Jørgen Graabak opp fjorårssesongen. Kombinerthelten fra OL i Sotsji var totalt ute av form, og visste ikke hva som var galt.​Moan tar tre nye år

Sine 32 år til tross, Magnus Moan vil bli å se i World Cup-renn i Granåsen ikke bare 9. og 10. februar i år, men også de tre kommende sesongene.1472 dager siden sist

Etter å ha trent, konkurrert og ventet i 1472 dager kunne Magnus Krog endelig juble igjen for en seier i verdenscupen i kombinert.