Kjøp
billetter

​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 09. feb., 2016


De siste tre-fire årene har det vært mellom 10 000 og 15 000 tilskuere tilstede under World Cup i Granåsen. I år er det ventet enda flere. Og den største tilstrømningen kan komme til spesialhopprenn som starter kl. 17.00 onsdag 10.februar.

Selv om det er noe kapasitet på parkeringsplassen i Granåsen, er oppfordringen at flesteparten av de som har tenkt seg til Granåsen benytter seg av AtBs rutetilbud.

Se driftsmelding fra AtB

- Linje nr. 19 vil bli forsterket med materiell etter behov både fra byen og fra City Syd-siden, sier driftskonsulent Eivind Leirfall i AtB.

- I og med at dette er en hverdag, er vi forberedt på at det blir mest pågang de siste timene før konkurransestart, men oppfordrer likevel folk til å beregne god tid på turen til Granåsen. Vi vil uansett ha busser i beredskap for å ta unna det største rushet, sier Leirfall.

Selv om det bare er linje nr. 19 som passerer forbi VM-anlegget i Granåsen er det også mulig å ta linje nr. 8 for så å gå de siste stykket inn til anlegget fra Stavset-siden. Likeså er det mulig å ta linje nr. 6 til Flatåsen eller linje nr. 4 til Kolstad og så ta beina fatt den siste biten.

Det er ikke all verden med parkeringsmuligheter for privatbiler i Granåsen, og for å hindre køer, anbefales folk ikke å satse på å få parkere nært anlegget.

Til tirsdagen kombinertrenn er det ikke ventet like stort innrykk av tilskuere. Da vil det nok være mulig å oppdrive parkeringsplass, men også da kan det være lurt å ta buss nr. 19. Det kombinerte hopprennet starter kl. 13.00 og langrennet kl. 15.15 begge dager.

​Fakta Granåsen:
1 dag igjen

Når kombinertløperne inntar Granåsen i morgen, vil de neppe kjempe om bakkerekorden. Og det aller lengst hoppet i VM-bakken fra 1997 er det to mann som står bak.Glem middagen – spis i Granåsen

Frykter du for at det ikke får tid til å få i deg middagen før RAW AIR i Granåsen torsdag 15. mars? Slapp av. Det blir mat å få kjøpt i anlegget som vil kunne mette de mest kresne.


​Fakta Granåsen:
2 dager igjen

Noriaki Kasai er en legende. Allerede i 1992 deltok han i World Cup for første gang i Granåsen. Da endte han på sjetteplass.


​Fakta Granåsen:
3 dager igjen

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen innehas av to mann. Østerrikes Michael Hayboeck og superveteranen Noriaki Kasai.


​Fakta Granåsen:
4 dager igjen

Denne kvartetten vil du få se i aksjon i Granåsen kommende uke. Men bare en av dem har gått helt til topps på hjemmebane tidligere.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2017 var det ca 12 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.