Kjøp
billetter

Silje Opseth, det nye stjernetalentet?

Det unge talentet fra Holeværingen har helt fra 2015 til i dag deltatt i konkurranser som VM i Seefeld og flere andre. Den 13. og 14.mars skal hun delta i Raw Air på Granåsen, der hun satser på å klare å slå sin personlige mål.


Skrevet av: Thora Storm Media. Publisert 14. mars, 2019


Vi har møtt Silje Opseth på Scandic Solsiden for å intervjue henne, bare noen timer før hun skal i Granåsen og delta i kvalifiseringen for Raw Air.

Hva ser du frem til i dag i Granåsen?

-Jeg gleder meg utrolig mye til å hoppe i Granåsen og komme i gang med dagen.

Hva synes du om at kvinnene endelig får delta i Raw Air?

-Jeg synes det er helt fantastisk! Samtidig synes jeg også det er på tide fordi vi har kjempet hardt for å få flere konkurranser og det at vi har en turnering på storbakken er helt rått. Og da må jeg i forbindelse med det takke LO og alle som har stått på og jobbet for at vi får være med. Det er en helt enorm innsats.

Hvordan vil du si det kvinnelige landslaget er som en gjeng?

-Jeg synes vi er en skikkelig bra gjeng. Vi trives i hverandres selskap, og har jo ganske mange reisedager sammen i løpet av et år, så derfor er det viktig at vi trives også. Vi aksepterer blant annet hverandres ulikheter.

Hva står på planen etter Raw air?

-Da skal vi rett videre til Russland, på en russisk turnering kalt Blue Bird. Så da drar vi med charterfly på fredag, og så er det fullt kjør de siste to helgene.

Hvordan synes du Raw Air har vært i Holmenkollen og Lillehammer?

-Det synes jeg har vært bra. Opplegget har vært veldig bra iallfall! Hoppmessig skulle jeg ønske jeg hoppet litt bedre i Holmenkollen, men det var bra på hjemmebanen i Lysgårdsbakken. Så har det vært overraskende bra oppmøte i Lillehammer.

Hvordan fant du ut at du ville holde på med hopp?

-Det var faktisk helt tilfeldig. Vi kjenner en familie som har en sønn som hopper på ski, så vi feiret nyttårsaften sammen med dem på en fjellstue en vinter. De hadde som tradisjon å arrangere et nyttårshopprenn, og da var jeg med og vant det rennet. Deretter fikk jeg bare beskjed om at jeg må prøve å starte med skihopping som karriere. Jeg hadde egentlig ikke spesielt lyst til å bli med å hoppe i bakken fordi jeg var en langrennsløper og orienteringsløper, men det endte opp med at jeg ble interessert.

Hvor høyt er stressnivået før du skal gjennomføre et hopp?

-Ikke så veldig høyt egentlig. Jeg har pusteteknikker, og teknikker for å holde meg rolig. Samtidig er jo det å hoppe på ski noe jeg er vandt til å gjøre, så dermed er jo ikke det noe nytt for meg.

Er det flere i familien din som holder på med ski?

-Mamma og pappa går på langrenn, men ingen i familien min som holder på med skihopping.

Er det vanskelig å kombinere idrettslivet og privatlivet med tanke på alle reisene?

-Det er litt både og, fordi man må ofre en god del for å kunne nå høyt i den idretten man har satset. Jeg har jo måttet takke nei til en god del familieselskaper, men jeg tror de aller fleste har forståelse for at jeg driver med dette kun en liten del av livet mitt og da må jeg bare ofre det som ofres må akkurat nå, så får jeg bare ta igjen familielivet senere.

Satser du medalje i Granåsen?

-Det tror jeg er å strekke det litt langt for min del. Jeg har ikke vært helt opp der helt enda, men jeg vet jo at jeg har vist potensialet til det. Jeg skal gjøre mitt beste, så får vi se hvordan det går.

Hvor lenge tror du karrieren din varer med tanke på stress og slikt?

-Det har jeg ikke tenkt så mye på, men jeg holder på så lenge jeg synes det er moro så kommer det sikkert en dag der jeg finner ut av at nok er nok. Jeg har ikke kommet helt dit enda iallfall, tror det er flere år igjen til den tid kommer.