Kjøp
billetter

​Rekordstor Youth Cup

88 påmeldte deltakere fra ti nasjoner. Youth Cup i kombinert er blitt en gedigen suksess.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 28. jan., 2016


For andre året på rad skal det arrangeres Youth Cup – ungdomscup – i kombinert for jenter og gutter. I fjor var det utøvere fra syv nasjoner som vant veien til Granåsen og både for FIS (Det internasjonale skiforbundet), Norges Skiforbund og for arrangørene i Granåsen ble det en stor suksess som det var stor velvilje til å fortsette med.

En inspirasjon

Youth Cup er for gutter og jenter i alderen 13-18. Både Norges Skiforbund og FIS har sett at det måtte gjøres noe ekstra for å opprettholde rekrutteringen i kombinert, og initiativet med å få i gang jentene har også vært en sterk drivkraft. Målet er utvilsomt at kombinert for kvinner skal bli en VM-øvelse en gang i nær fremtid.

- Alle nasjonene har ikke meldt eksakt antall utøvere ennå, men så langt er det påmeldt 88 utøvere. 62 av disse er gutter, mens det nå er påmeldt totalt 26 jenter. Det er løpere fra Norge, Finland, Russland, Tyskland, Østerrike, Estland, USA, Tsjekkia, Japan og overraskende nok Sverige. Norge er naturlig nok største nasjon med 32 gutter og 12 jenter, sier koordinator for Youth Cup, Vilde Paulsen.

- Vi ønsker at dette skal bli et arrangement som utøverne vil huske og glede seg over å ha vært med på. En inspirasjon for videre satsing. Derfor blir både det sportslige og sosiale en viktig del av arrangementet, sier Vilde Paulsen.

Finale i Granåsen

Tidligere i vinter har det vært arrangert en runde i Youth Cup i Harrachov i Tsjekkia, og kommende helg er det nytt renn i Tarvisio/Villach. Finalen blir så i Trondheim 9. og 10. februar sammen med World Cup i kombinert og hopp.


Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.