Kjøp
billetter

​Populær aktivitetsdag

1621 skolebarn kommer, men kulturenheten i Trondheim kommune har måttet si nei til et like stort antall.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 04. feb., 2016


Ivrige skolebarn vil dermed også i år være med på å skape stemning i Granåsen under verdenscupkonkurransene onsdag 10. februar. Elever fra 17 forskjellige skoler i Trondheim vil allerede fra formiddagen av bli transportert til Granåsen der det ventes en litt annerledes skoledag.

- Det blir på langt nær å regne som en fridag for elevene. Detter er tredje året at det blir avviklet et aktivitetsdag og nå er det blitt etablert en fin kultur blant skolene. Tiltaket er blitt så populært at flere skoler har gjort dette til årets skidag. Interessen har vært så stor at vi har måttet si nei til like mange som det vi tar imot. Faktisk har vi allerede venteliste av skoler som vil være med på neste års arrangement, sier Elisabeth Trøan Johansen som er Trondheim kommunes koordinator for arrangementet. Men selv om det ikke er kapasitet til å ta i mot flere elever på selve aktivitetsdagen, er både elever, lærere og alle andre velkommen til å være tilstede på vanlig publikumsplass både tirsdag og onsdag.

Eget oppgavehefte

Elever fra blant annet Heimdal Videregående skole har fått ansvar for å aktivisere barna i løpet av dagen. Ved ankomst Granåsen på formiddagen blir de unge delt inn i grupper som skal rotere på forskjellige aktiviteter i løpet av dagen. For å gi et ekstra faglig innhold har lærer Ståle Hammern ved Stavset skole utarbeidet et egent oppgavehefte som elevene skal gjennomgå i løpet av dagen. Her skal elevene løse en rekke oppgaver både av teoretisk og praktisk art.

- I tillegg til aktivitetene elevene skal delta i er det også lagt opp til blant annet en kulturscene med artister som opptrer. Her er Stian Barnes Simonsen programleder i år som tidligere. Det vil bli arrangert en egen barnas pressekonferanse der alle de norske landslagsløperne deltar, det blir ansiktsmaling som elever fra Malvik videregående blir ”malere”, og elevene får oppleve verdens beste utøvere i kombinert og hopp på nært hold, sier Trøan Johansen.

Vikersund vil kopiere

Norges Skiforbund er begeistret for gjennomføringen av aktivitetsdagen for skolene, og arrangørene av skiflyging i Vikersund har bedt om å få hjelp til å gjennomføre tilsvarende opplegg der.

- Det viser et vi har fått til noe som fungerer og som vi kan bygge videre på. En opplevelsesdag som også har et relevant pedagogisk innhold. Det er vi stolte av, sier Elisabeth Trøan Johansen.

Elisabeth Trøan Johansen fra kulturenheten i Trondheim kommune er koordinator for aktivitetsdagen i Granåsen. Her viser hun frem oppgaveheftet som er laget spesielt for dagen.

2000 skolebarn i Granåsen

​Det er klart for dag to i Granåsen, og det har allerede vært fullt liv siden klokken 11. Barnas aktivitetsdag er i gang, og i løpet av dagen skal det være opp mot 2000 unger på ski i anlegget.Slik kommer du deg til Granåsen

15 000 – ja, målsetningen er at bortimot 20 000 tilskuere skal ta turen til RAW AIR i Granåsen torsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Godt billettsalg, nesten utsolgt på VIP
​En billett – to dager

Har du tenkt deg til Granåsen for å se World Cup kombinert og hoppturneringen RAW AIR, da er det smart å kjøpe billett på forhånd.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2016 var det 16 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.​Kjøp en – få tre

Mens kjedebutikkene tilbyr; ”Ta tre, betal for to”, har World Cup i Granåsen et enda bedre tilbud. På en billett får du nemlig tre fullverdige verdenscuprenn 9. og 10. februar.På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.