Kjøp
billetter

På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 21. nov., 2015


- World Cup i Granåsen har vært en fest de siste årene. Det blir det også i februar. Vi gleder oss allerede og det er tydelig at også folk i byen er interessert i det som skal skje. De tar imot infomateriellet vi har og spør oss litt om arrangemget, sier Bjørnar Kristiansen Malm (20) og Olof Lundgren (19). De to er begge med i Trønderhopp og mener at World Cup-konkurransene er en viktig inspirasjon for dem.

- Jeg har fått være prøvehopper de fire siste sesongene. Det er kjempeinspirerende, sier Bjørnar.

Olof er ikke like erfaren, men også for ham er det viktig å benytte World Cup som en rettesnor for hvor nivået egentlig ligger.

- På trening får vi muligheten til å hoppe i samme bakke, med samme fart og forhold som de aller beste. Da får vi føle på kroppen hvor nivået ligger. Det gir oss stor inspirasjon til å legge ned den jobben som må gjøres for å en gang å få muligheten til å konkurrere med de aller beste.

...og langt der fremme vinker et VM. I 2021 - eller 2023 - er de i sin beste alder som skihoppere.

​Fakta Granåsen:
1 dag igjen

Når kombinertløperne inntar Granåsen i morgen, vil de neppe kjempe om bakkerekorden. Og det aller lengst hoppet i VM-bakken fra 1997 er det to mann som står bak.Glem middagen – spis i Granåsen

Frykter du for at det ikke får tid til å få i deg middagen før RAW AIR i Granåsen torsdag 15. mars? Slapp av. Det blir mat å få kjøpt i anlegget som vil kunne mette de mest kresne.


​Fakta Granåsen:
2 dager igjen

Noriaki Kasai er en legende. Allerede i 1992 deltok han i World Cup for første gang i Granåsen. Da endte han på sjetteplass.


​Fakta Granåsen:
3 dager igjen

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen innehas av to mann. Østerrikes Michael Hayboeck og superveteranen Noriaki Kasai.


​Fakta Granåsen:
4 dager igjen

Denne kvartetten vil du få se i aksjon i Granåsen kommende uke. Men bare en av dem har gått helt til topps på hjemmebane tidligere.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2017 var det ca 12 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.