Kjøp
billetter

​Mye mer enn lange hopp i Granåsen

Det sportslige står selvsagt i fokus de tre neste dagene i Granåsen, men det skjer langt mer enn lange hopp og friske fraspark i langrennssporet i VM-anlegget.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 13. mars, 2018


Tirsdag er det kombinertløperne som råder grunnen alene sportslig. Youth Cup for jenter og gutter, og verdenscupløperne med Akito Watabe og Jan Schmid i spissen

I dag, tirsdag, blir det også arrangert et arrangørseminar i hoppbygget ved tribunen i hoppbakken. Her møtes et 30-talls av de største arrangørene i distriktet for å utveksle erfaringer.

Travel onsdag

Onsdagen blir en travel dag. Da blir det en ny runde med kombinert både for ungdommene og for verdenseliten før det sportslige avsluttes med kvalifisering i RAW AIR.

For de som setter av dagen til et besøk som publikum i anlegget, blir det også et allsidig tilbud mellom de sportslige slagene.

Mimrestund for pensjonister blir det mellom det kombinert hopprennet og langrennet. Her blir det mimring blant annet med tilbakeblikk på VM i 1997. NRK viser en kavalkadefilm med høydepunkter fra festdagene, og nåværende skipresident og daværende landslagssjef Erik Røste gir tilhørerne et innblikk bak kulissene. Det blir også et innslag hvor de gamle skistjernene Sture Sivertsen, Bjarte Engen Vik og Hans Olav Sørensen ser tilbake på det de var med på som aktive.

Trondheim 2023 – søkerorganisasjonen for ski-VM 2023 – holder også et åpent seminar samtidig. Der blir det et allsidig innhold om prosjekter som jobbes med i forbindelse med VM-søknaden. Prosjektleder Geir Paulsen forteller om utbyggingsplanene i Granåsen, NRKs sportsredaktør Egil Sundvor forteller om nye måter å formidle sportsopplevelser, og SINTEFs prosjektleder Sverre Foslie gir et innblikk i fremtidens klimavennlige snøproduksjon for å nevne noen av postene det skal snakkes om i løpet av de to timene som er til rådighet

Barn og ordførere

Torsdag er det hopperne som råder grunnen med RAW AIR i bakken. Men også denne dagen blir det stor aktivitet rundt omkring i anlegget. Den populære barneaktivitetsdagen samler over 1800 skolebarn fra i alt 16 skoler i Trondheim. De holder det gående fra kl. 12.00 og helt frem til det blir rennstart i hoppbakken kl 17.00.

Ellers blir det blir også et årlig møtested for ordførere fra hele Trøndelag. Det hele avsluttes så med RAW AIR-hopprenn og fyrverkeri før publikum kan sette kursen hjemover i skumringen rundt Dagsrevy-tid.

​Fakta Granåsen:
1 dag igjen

Når kombinertløperne inntar Granåsen i morgen, vil de neppe kjempe om bakkerekorden. Og det aller lengst hoppet i VM-bakken fra 1997 er det to mann som står bak.Glem middagen – spis i Granåsen

Frykter du for at det ikke får tid til å få i deg middagen før RAW AIR i Granåsen torsdag 15. mars? Slapp av. Det blir mat å få kjøpt i anlegget som vil kunne mette de mest kresne.


​Fakta Granåsen:
2 dager igjen

Noriaki Kasai er en legende. Allerede i 1992 deltok han i World Cup for første gang i Granåsen. Da endte han på sjetteplass.


​Fakta Granåsen:
3 dager igjen

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen innehas av to mann. Østerrikes Michael Hayboeck og superveteranen Noriaki Kasai.


​Fakta Granåsen:
4 dager igjen

Denne kvartetten vil du få se i aksjon i Granåsen kommende uke. Men bare en av dem har gått helt til topps på hjemmebane tidligere.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2017 var det ca 12 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.