Kjøp
billetter

Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.


Skrevet av: WC Trondheim. Publisert 09. feb., 2015


Rune Velta kommer. Det gjør selvsagt også Anders Bardal og resten av det norsk VM-laget i hopp fra Falun. Til Granåsen kommer også alle medaljevinnerne i kombinert med verdenscupleder Eric Frenzel i spissen for å møte sultne norsk utøvere som Jørgen Graabak og Magnus Moan. OL-mester Graabak dropper helgens konkurranser i Lahti for å stå best mulig forberedt til torsdagens renn i Granåsen.

18 nasjoner i hopp

De siste ukene har verdens skiinteresserte hatt blikket rettet mot Falun. Nå er mesterskapet for lengst historie, og verdens beste hoppere og kombinertløpere fortsetter med verdenscupen i Lahti (hopp og kombinert) og Kuopio (hopp) før Trondheim og Granåsen blir samlingssted.

Påmeldingsfristen til konkurransene i Granåsen har for lengst gått ut, og på listen over deltakere finnes alle navnene som vi husker så godt fra VM-dagene. I verdenscupkonkurransen i hopp har det meldt seg løpere fra 18 nasjoner i et totalt antall på 64. I kombinert kommer er det 58 utøvere fra i alt 12 nasjoner

Tidenes første jenterenn

Nytt av året i Granåsen er Youth Cup i kombinert for aldersklassene 13-17 år både for gutter og jenter. Et historisk arrangement i og med at dette blir tidenes første internasjonale kombinertrenn for jenter. Og interessen er gledelig god. Utøvere fra syv nasjoner er påmeldt og til sammen blir det 50 utøvere som skal konkurrere både onsdag 11. og torsdag 12. mars.

Gode forhold

Arrangørene i Granåsen kan love gode konkurranseforhold for utøverne så sant værgudene viser seg fra en positiv side. Til tross for den milde vinteren er snøforholdene i Granåsen nemlig gode både i hoppbakkene og i løypene. Selv med mildvær også i uken som kommer er det ingen fare for avviklingen av arrangementet.

Norge stiller med følgende hoppere i Granåsen: Rune Velta, Anders Bardal, Anders Jacobsen, Anders Fannemel, Johann André Forfang, Phillip Sjøen.

I kombinert har Norges Skiforbund tatt ut følgende utøvere: Magnus Hovdal Moan, Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen, Sindre Ure Søtvik, Truls S. Johansen, Mikko Kokslien, Gudmund Storlien, Håvard Klemetsen, Jørgen Gråbak, Thomas Kjelbotn, Magnus Krogh, Jan Schmid.

Program i Granåsen

Onsdag 11. mars:

Kl 12.00 – Youth Cup kombinert hopp K-60 jenter og gutter.

Kl 14.30 – Youth Cup kombinert langrenn 3 km, jenter.

Kl 15.00 – Youth Cup kombinert langrenn 4,5 km, gutter.

Torsdag 12. mars:

Kl 11.00 – World Cup, kvalifisering HS-140

Kl 11.30 – Youth Cup kombinert hopp K-60, jenter og gutter.

Kl 14.00 – World Cup, kombinert hopp HS-140.

Kl 14.45 – Youth Cup kombinert langrenn 3 km, jenter.

Kl 15.15 – Youth Cup kombinert langrenn 4,5 km, gutter.

Kl 16.30 – World Cup kombinert langrenn 10 km

Kl 19.00 – World Cup hopp HS-140 1.omgang.

Kl. 20.00 – World Cup hopp HS-140 finaleomgang

​Fakta Granåsen:
1 dag igjen

Når kombinertløperne inntar Granåsen i morgen, vil de neppe kjempe om bakkerekorden. Og det aller lengst hoppet i VM-bakken fra 1997 er det to mann som står bak.Glem middagen – spis i Granåsen

Frykter du for at det ikke får tid til å få i deg middagen før RAW AIR i Granåsen torsdag 15. mars? Slapp av. Det blir mat å få kjøpt i anlegget som vil kunne mette de mest kresne.


​Fakta Granåsen:
2 dager igjen

Noriaki Kasai er en legende. Allerede i 1992 deltok han i World Cup for første gang i Granåsen. Da endte han på sjetteplass.


​Fakta Granåsen:
3 dager igjen

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen innehas av to mann. Østerrikes Michael Hayboeck og superveteranen Noriaki Kasai.


​Fakta Granåsen:
4 dager igjen

Denne kvartetten vil du få se i aksjon i Granåsen kommende uke. Men bare en av dem har gått helt til topps på hjemmebane tidligere.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2017 var det ca 12 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.