Kjøp
billetter
Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:

​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 11. feb., 2016


I tirsdagens renn ble det norsk seier i tre av fire klasser, og i den siste klassen ble det norsk andreplass, så rekrutteringen i norsk kombinert er det ingenting å si på. Men det er ikke bare i Norge at kombinertsporten har en lys framtid. Utøvere fra hele ni forskjellige nasjoner er med å konkurrerer i Granåsen denne uken. Renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen, er full av lovord om Youth Cup både for jenter og gutter.

- Vi gjorde oss gode erfaringer i fjor da Youth Cup ble avviklet for første gang her i Granåsen. Allerede i år viser det seg at flere nasjoner er kommet til, og nivået er betydelig hevet både for jentene og guttene. De to konkurransedagene her i Granåsen gjør med optimistisk med tanke på rekrutteringsarbeidet. De nasjonale skiforbundene er positive, og det er viktig å ha med store skinasjoner som Japan, Russland, Østerrike og USA, sier Ottesen.

VM-øvelse for jenter

Den tidligere spesialhopperen legger ikke skjul på at det var nødvendig med et internasjonalt tilbud for denne aldersgruppen både for gutter og jenter.

- Rekrutteringsarbeidet for sporten er noe FIS er veldig opptatt av. Også på guttesiden er det nødvendig med god ettervekst av talenter fra mange nasjoner, og for jentene er vi ekstremt opptatt av å bygge opp et konkurransetilbud. Kanskje kan vi allerede fra 2019 få det inn på konkurranseprogrammet i junior-VM. I 2020 er det ungdoms-OL og målet er å få det på VM-programmet når Trondheim blir VM-arrangør i 2021 eller senere, sier renndirektøren som er imponert over arrangementet arrangørene i Granåsen har fått til for den kommende kombinertgenerasjonen.

Røste imponert

Også skipresident Erik Røste er imponert over resultatet av arbeidet som er blitt lagt ned og som i veldig stor grad også fortsatt blir lagt ned innenfor kombinertsporten.

- Jeg synes det er kjempe flott at arrangørene i Granåsen har tatt på seg ansvaret med å arrangere Youth Cup, også i år. Det er enda flere nasjoner i år enn det det var under fjorårets konkurranser, og det er gledelig å se at utøvere fra så mange ulike nasjoner er representert her i Granåsen. Rekrutteringsarbeidet som blir gjort innenfor kombinertsporten er utrolig viktig, og spesielt arbeidet med å skape et konkurransemiljø for jentene. Vi ser at nivået har hevet seg betraktelig for både guttene og jentene fra i fjor, sier skipresidenten.

Se resultater fra konkurransene her.


Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.