Kjøp
billetter

​Ekstra v-cup til Granåsen

Granåsen i Trondheim blir arena for et ekstra World Cup renn i kombinert i vinter.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 17. des., 2015


Tirsdag 9. februar skal det nemlig arrangeres et ekstra renn i tillegg til de allerede terminfestede konkurransene i hopp og kombinert onsdag 10. februar.

Vinden ødela som mange vil huske for åpningshelgen i årets verdenscup i kombinert i finske Kuusamo. Nå har FIS (Det internasjonale skiforbundet) via Norges Skiforbund kommet med en forespørsel om arrangørene i Granåsen vil påta seg å arrangere en av de to konkurransene som ble avlyst siste helgen i november.

- Vi fikk den formelle henvendelsen onsdag, men har vært forberedt noen dager på at den kunne komme. Derfor behøvde vi ikke lang betenkningstid på å si ja. Vi skal jo uansett arrangere World Cup i hopp og kombinert dagen etter slik at dette ikke blir så veldig stor ekstra belastning for oss, sier leder av organisasjonskomiteen i for World Cup Trondheim, Erik Andresen.

Naturlig for FIS

Renndirektør for kombinert i FIS, Lasse Ottesen, er glad for at Trondheim tok på seg denne oppgaven på kort varsel.

- Vi har hatt gode konkurranser i Trondheim de siste årene, og for FIS var det viktig å kunne finne frem til en arrangør som har erfaring på dette nivået. Derfor var der naturlig for FIS å spørre om Trondheim kunne påta seg denne oppgaven. Samtidig passet det bra inn i terminlisten med konkurranse i Oslo på søndag 7. februar og deretter nå to i Trondheim påfølgende tirsdag og onsdag. Dette gjør at vi også får opprettholdt det opprinnelige antallet med World Cup-renn i løpet av sesongen, sier Lasse Ottesen som også jobber for at det andre rennet som ble avlyst i Kuusamo kan bli avviklet i Lahti. Det er imidlertid ennå ikke endelig avgjort.

Ingen økt risiko

For arrangørene i Granåsen byr det selvfølgelig på en del utfordringer å påta seg nok en konkurranse, men Erik Andresen mener at den rutinerte staben er klar til å påta seg utfordringen.

- Dette er en hverdag midt i uken, men våre folk mener at de skal ha kapasitet til å gjennomføre dette med en kvalitet et slikt arrangement krever. Det er også viktig at vi som arrangør viser ansvar med å bidra til å avvikle renn i en gren som tradisjonelt står sterkt i Trondheim og Trøndelag.

- Blir det noen økonomisk risiko å påta seg et ekstra renn som dette?

- Det er allerede avklart med NRK om TV-produksjon, og slik det ser ut nå vil ikke dette påføre oss noen ekstra risiko ut over det vi allerede har påtatt oss. Nå håper vi at det trønderske publikummet vil benytte denne sjansen til å få se Magnus Moen & co i en ekstra konkurranse på hjemmebane, sier Erik Andresen på vegne av WC Trondheim.


​Grattis til Watabe

Vi nordmenn skal være store nok til å gratulere når utøvere fra andre nasjoner vinner. Denne gangen gratulerer vi Akito Watabe.Nye festdager i Granåsen

Da er det spikret. Det blir nye tre travle dager i Granåsen også i 2018 med World Cup i kombinert, hoppturneringen RAW AIR og Youth Cup i kombinert for jenter og gutter.​Smørebua har trua

Det legges ned utallige timer for at kombinertløperne skal få et så godt utgangspunkt som mulig når de står klare ved hoppkanten og startstrekenFull pakke i Granåsen i mars

Det blir norsk hoppuke, det blir World Cup i kombinert og mye tyder på at det også blir en ny omgang med Youth Cup i kombinert for gutter og jenter. Med andre ord full pakke i Granåsen også i mars 2017.


​Riiber falt etter kjempehopp –
Neppe ny Graabak-triumf

Det blir en tøffere jobb for Jørgen Graabak når han skal kjempe om sin andre strake seier i Granåsen. Unggutten Jarl Magnus Riiber var uheldig og falt.​Jørgens lykkelige dag

Etter hopprennet i Granåsen skjønte Jørgen Graabak at han hadde svært så gode muligheter til å hente seieren i kombinert på hjemmebane.


​Jørgen Graabak nær pallen:
- Jeg er nesten litt sjokkert

Etter VM i Falun ga Jørgen Graabak opp fjorårssesongen. Kombinerthelten fra OL i Sotsji var totalt ute av form, og visste ikke hva som var galt.​Moan tar tre nye år

Sine 32 år til tross, Magnus Moan vil bli å se i World Cup-renn i Granåsen ikke bare 9. og 10. februar i år, men også de tre kommende sesongene.1472 dager siden sist

Etter å ha trent, konkurrert og ventet i 1472 dager kunne Magnus Krog endelig juble igjen for en seier i verdenscupen i kombinert.