Kjøp
billetter

​Egen ”mimrestund” i Granåsen 14. mars kl 14-16

Dagene med skifest i Granåsen sikter seg inn mot det brede lag av det idrettsinteresserte publikummet i Trondheim og Trøndelag. I år blir pensjonistene spesielt invitert til en ”mimrestund” med gamle skihelter.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 01. mars, 2018


Påmelding til Mimrestund kan gjøres HER - kl. 14 til kl. 16 i dag onsdag


Det blir skifest tre hele dager til ende tirsdag 13., onsdag 14. og torsdag 15. mars når verdens beste kombinertløpere og hoppere igjen kommer til Granåsen og Trondheim.

- Vi legger om til tre dager med topp skiidrett. Tirsdag og onsdag med kombinert World Cup og Youth Cup i kombinert for gutter – og jenter. Hoppturneringen RAW AIR får fokus onsdag kveld og torsdag 15. mars. Da håper og regner vi med at det trønderske skipublikummet kommer, sier leder av organisasjonskomiteen i Granåsen, Erik Andresen.

God stemning

Nytt av årets er det altså at det blir en egen ”mimredag” for godt voksne. En idegruppe hvor flere ressurspersoner i Trondheim medvirker, kom opp med ideen om å lage en egen ”mimrestund med gamle skihelter.” Herbert Klein som gjennom sitt firma Havfruen Event Catering har bidratt med servering og matlevering i Granåsen de siste åtte årene ivrer for ideen.

- Torsdagen med RAW AIR blir naturlig mest besøkt, men vi er opptatt av at det skal være god stemning også de øvrige dagene med kombinert. Derfor gikk vi sammen om å få i stand en seniordag – en dag med litt ekstra innhold for pensjonister og godt voksne i Granåsen onsdag 14. mars, sier en alltid like entusiastisk Herbert Klein.

Allsidig program

Kl 14 legges opp til både å se kombinertløperne i aksjon og sosialt samvær i det store VIP-teltet som hvert år settes opp på skiskytterstandplassen i Granåsen. Her vil de som melder seg på blir servert Innherredsodd fra Herbert Kleins folk, og det vil bli foredrag av skipresident Erik Røste som ser tilbake på da han var landslagstrener under VM-dagene i 1997. Videre vil det bli vist en film laget av NRK med høydepunkter fra VM i 1997, og det blir samtale med gamle skihelter der bla. Bjørn Wirkola, Hans Olav Sørensen, Bjarte Engen Vik m.fl. frisker opp store opplevelser fra sin karriere. Det hele avsluttes med det kombinerte langrennet som starter kl. 16.15. De som vil kan også få med seg kvalifiseringen i RAW AIR som starter kl. 17.30.

Par hundre

Invitasjon til ”mimrestunden” er sendt ut til idrettslag og klubber, foreninger og pensjonistlag. Prisen alt inkludert er på kr. 300.- der inngangsbilletten gjelder for onsdag 14. mars. De som allerede har kjøpt, eller har tenkt å kjøpe vanlig publikumsbillett som gjelder for alle tre dager, er prisen for ”mimresunden” kr. 100,- ekstra.

Du kan melde deg på her.

- Det er vanskelig å spå hvor mange som er interessert, men vi håper i alle fall på at 200-300 personer vil bli med. Jeg kan love gode stemning, sier Herbert Klein.

Skipresident Erik Røste skal fortelle sin historie fra da han var trener for Bjørn Dæhlie & co under ski-VM i 1997 på mimrestunden i Granåsen 14. mars.