Kjøp
billetter

​Duket for norsk suksess

Jarl Magnus Rieber leverte nok en knallhopp og leder World Cup-rennet i Granåsen etter hopprennet.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 09. feb., 2016


På andreplass ligger Håvard Klemetsen, og litt lenger bak lurer både Jørgen Graabak og Jan Schmid.

- Det kommer til å bli et artig og spennende langrenn. Jeg fikk til et skapelig bra hopp, men det blir tøff konkurranse om plassen på pallen. Fint at vi nå er mange nordmenn som kjemper om gode plasseringer, sa Jarl Magnus Rieber etter å ha levert et hopp på 131,5 meter. Med det går han ut i langrennet 16 sekunder foran Håvard Klemetsen, men Akito Watabe på tredjeplass har 33 sekunder å hente inn.

Graabak tror på seier

Men også OL-mester Jørgen Graabak er på skuddhold til noe stort på hjemmebane. Han fikk til et skapelig bra hopp på 123 meter og 8.plass. Med det har han ett minutt og 4 sekunder å hente inn på ledende Rieber. Han har verdenscupleder Eric Frenzel syv sekunder foran seg i løypa og sammen kan de jobbe for å gå seg opp på seierspallen.

- Jeg leverte tre bra hopp her i Granåsen i dag, og det beste var i konkurransen. Det er jeg fornøyd med, men jeg vet jeg har enda mer inne enn dette.

-1.04 opp til Rieber, hvordan ser du på det?

- Det er fullt mulig å hente inn, og det vil jeg gå for. Målet er seier, men minst en plass på pallen nå, sa Jørgen Graabak som for to år siden ble andremann i verdenscuprennet i Granåsen. I fjor måtte han stå over på grunn av skade.

Moan sjanseløs

Magnus Moan vant fjorårets renn i Granåsen. I dag presterte han bare 116 meter og er sjanseløs i kampen om topplasseringene. 27. Plass og 2,07 bak blir i meste laget selv for Magnus Moan.

- Det var ikke noe godt hopp fra min side. Jeg må bare jobbe videre. Jeg vet jeg kan kjempe med det beste, og skal gjøre mitt beste i langrennet. Men jeg er glad det er en ny mulighet i morgen, sa Magnus Moan etter rennet.


​Grattis til Watabe

Vi nordmenn skal være store nok til å gratulere når utøvere fra andre nasjoner vinner. Denne gangen gratulerer vi Akito Watabe.Nye festdager i Granåsen

Da er det spikret. Det blir nye tre travle dager i Granåsen også i 2018 med World Cup i kombinert, hoppturneringen RAW AIR og Youth Cup i kombinert for jenter og gutter.​Smørebua har trua

Det legges ned utallige timer for at kombinertløperne skal få et så godt utgangspunkt som mulig når de står klare ved hoppkanten og startstrekenFull pakke i Granåsen i mars

Det blir norsk hoppuke, det blir World Cup i kombinert og mye tyder på at det også blir en ny omgang med Youth Cup i kombinert for gutter og jenter. Med andre ord full pakke i Granåsen også i mars 2017.


​Riiber falt etter kjempehopp –
Neppe ny Graabak-triumf

Det blir en tøffere jobb for Jørgen Graabak når han skal kjempe om sin andre strake seier i Granåsen. Unggutten Jarl Magnus Riiber var uheldig og falt.​Jørgens lykkelige dag

Etter hopprennet i Granåsen skjønte Jørgen Graabak at han hadde svært så gode muligheter til å hente seieren i kombinert på hjemmebane.


​Jørgen Graabak nær pallen:
- Jeg er nesten litt sjokkert

Etter VM i Falun ga Jørgen Graabak opp fjorårssesongen. Kombinerthelten fra OL i Sotsji var totalt ute av form, og visste ikke hva som var galt.​Moan tar tre nye år

Sine 32 år til tross, Magnus Moan vil bli å se i World Cup-renn i Granåsen ikke bare 9. og 10. februar i år, men også de tre kommende sesongene.1472 dager siden sist

Etter å ha trent, konkurrert og ventet i 1472 dager kunne Magnus Krog endelig juble igjen for en seier i verdenscupen i kombinert.