Kjøp
billetter
​Vipps! Et hopp - så VM-gull:

Comeback for «Ljøken» og «Tiger'n»

Uten ivrige frivillige og stolte sponsorer hadde neppe «Ljøken» og «Tiger'n» endt opp med VM-gull i premieskapet.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 08. feb., 2016


Forleden var de tilbake der det startet. I bakke med kritisk punkt (K) på 5 meter. Etter en lang vei og mye øving, endte de begge opp med VM-gull rundt halsen.

Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy har rukket å bli 38 og 39 år. Ikke mange i norsk hoppsport har opplevd større sportslig suksess enn de to. Derfor vet de to også hvor viktig det er med aktivitet fra tidlig barnealder. Det er i nettopp i bakke K-5 det klekkes ut kommende verdensmestre.

Se innslag på tv-adressa på adressa.no


Uten rekruttering av unge talenter – ingen fremtidige trønderske hopp- eller kombinerthelter til start i World Cup i Granåsen. Derfor står sponsorer for FIS World Cup i spissen for å fremskaffe penger til jobben med å aktivisere ivrige gutter og jenter. Derfor var det også lett å be både Roar, Tommy og noen hoppglade jenter og gutter når det var snakk om å stille opp til en promofilm for å bidra til å skaffe noen ekstra kroner til sommerskolen for hopp og kombinert som arrangeres i slutten av fellesferien. De som gjennomfører skolen er bla Trønderhopp, Granåsen Ski Team og Byåsen IL.

Sannelig var det innsats og glød å spore. Hos de unge, men i minst like stor grad hos ”Ljøken” og ”Tiger´n”. Det luktet ”comeback” lang vei, og det var tydelig å spore at her var det lange hopp som var målet. Liten bakke eller ikke. Med kyndig dommerhjelp med Dag Ingebrigtsen i spissen, ble det inflasjon i både 19,5 og 20,0 i stil selv med ”opptrekk” i landingsfasen og ustøe nedslag nær ”kritisk punkt” i bakken. Spesielt hos ”Ljøken” lyste det et glimt i øyet som vi ikke har sett der siden VM-gullene i skiflyvinging i Planica og Kulm i 2004 og 2006.

”Tiger´n” gikk aldri inn for landing da han vant VM-gullet i Thunder Bay i 1995. I K-5 i Granåsen var han verken like langt nede i bakken eller like stilren. Men han fikk 20.0 i stil for iver og idrettsglede.

At barna som deltok roper ut på toppen "detter var kult" og "dette var gøy" varmet alle både blant publikum, sponsorer og gamle hopphelter.

Sponsorer for FIS World Cup i Granåsen er nå viktige medspillere i å samle inne verdifulle kroner til talentarbeidet som drives gjennom sommerskiskolen i Granåsen i regi av blant annet Trønderhopp, Granåsen Skiteam og Byåsen IL. Disse aktørene gjør en viktig jobb med å rekruttere inn barn i hopp og kombinert. Spætt Film og Medialab som er blant bidragsyterne til årets world cup fortjener en ekstra takk siden de stilte utstyr og folk til rådighet vedrørende produksjonen.


Nå kan også DU bidra.

Under tirsdagens og onsdagens World Cup i blir det nemlig mulig for publikum å gi så det monner. Det eneste du behøver å gjøre er å laste ned DnB app´en VIPPS på din smarttelefon. DNB er som kjent hovedsponsor for World Cup i Trondheim. Så kan du selv bestemme hvor mye du vil bidra med. Et enkelt regnestykke er at om 1000 personer av publikum gir 25 kroner hver via Vipps, så blir det 25 000 kroner som utelukkende er øremerket til sommerskiskolene.

I pausen av hopprennet ca kl. 18.00 vil det bli satt stopp. Summen som da er samlet inn vil bli delt ut til representanter som står bak gjennomføringen av hopp og kombinertskolen .

Oppfordringen blir da;

Bli med å gi et beløp som nødvendigvis ikke svir på kontoen din, men som vil komme godt med i arbeidet med å fremskaffe nye hopp- og kombinerthelter.Gamle og nye talenter samlet i K-5 i Granåsen. Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen fikk hard kamp av Jesper Ingebritsvoll, Ane Elinsdatter Høiem, Eskil Øiem, Magnus Kvaal og Aleksander Overrein.

Viessmann FIS Ski Jumping World Cup Men, Viessmann FIS Ski Jumping World Cup Women


FIS TITLE SPONSOR


FIS PRESENTING SPONSOR


Samarbeidspartnere


Lokale samarbeidspartnere


Comeback-sponsorer


​Fakta Granåsen:
1 dag igjen

Når kombinertløperne inntar Granåsen i morgen, vil de neppe kjempe om bakkerekorden. Og det aller lengst hoppet i VM-bakken fra 1997 er det to mann som står bak.Glem middagen – spis i Granåsen

Frykter du for at det ikke får tid til å få i deg middagen før RAW AIR i Granåsen torsdag 15. mars? Slapp av. Det blir mat å få kjøpt i anlegget som vil kunne mette de mest kresne.


​Fakta Granåsen:
2 dager igjen

Noriaki Kasai er en legende. Allerede i 1992 deltok han i World Cup for første gang i Granåsen. Da endte han på sjetteplass.


​Fakta Granåsen:
3 dager igjen

Den offisielle bakkerekorden i Granåsen innehas av to mann. Østerrikes Michael Hayboeck og superveteranen Noriaki Kasai.


​Fakta Granåsen:
4 dager igjen

Denne kvartetten vil du få se i aksjon i Granåsen kommende uke. Men bare en av dem har gått helt til topps på hjemmebane tidligere.​Godt med god mat i Granåsen

Vurderer du på å droppe turen til Granåsen onsdag og torsdag fordi du ikke rekker middagen? Kom likevel. Det blir mulig å kjøpe seg mye god mat å få fra lokale leverandører.Publikum

I 2017 var det ca 12 000 mennesker tilstede under World Cup hopprennet i Granåsen.​Ta bussen til Granåsen

10 000, 15 000 – kanskje bortimot 20 000 tilskuere er ventet til Granåsen onsdag. Beste måten å komme seg til VM-anlegget på er å ta bussen.


Studentene til Granåsen med kor og orkester
​Garanti for show og god stemning

Sang, fengende musikk og masse ablegøyer. Studentmiljøet i Trondheim stiller med tre kor og to musikkgrupper for å engasjere publikum i Granåsen onsdag 10.februar.På stand for Granåsen

Om knappe 80 dager blir det nye folkefest i Granåsen. 10. februar er det på nytt World Cup i hopp og kombinert i VM-anlegget.Mot en knalldag i Granåsen

Det er god grunn for det trønderske idrettspublikummet å sette av torsdag 12. mars. Da blir nemlig verdens beste hopp- og kombinertutøvere å se i aksjon i VM-anlegget fra 1997 i Granåsen.