Kjøp
billetter

​- Bare OL-gullet større enn dette

Så fornøyd var Jørgen Graabak da han gikk inn til sier i Granåsens kombinertrenn for to år siden at han likegodt gikk baklengs over mål.


Skrevet av: Einar Kristengård. Publisert 09. mars, 2018


OL-mesteren fra 2014 mente ikke å være spesielt blærete da han passerte målstreken på hjemmebane, men det sprudlet bare over av adrenalin i kroppen slik at han måtte finne på noe helt spesielt denne februardagen i 2016.

- Å vinne på hjemmebane er noe helt spesielt. Av mine World Cup-seiere så er dette den største og beste opplevelsen etter OL-gullet i Sotsji. Det vil være helt spesielt om jeg kan klare å gjenta dette i år. Og nå har vi igjen to muligheter til å gjøre det, sier Jørgen Graabak som i 2016 også gikk inn til en tredjeplass i det andre World Cup-rennet som ble avviklet.

Fordel med hjemmebane

Selv om OL denne gang ikke ble noen suksess for de norskekombinertløperne så har de fortsatt mye å kjempe for. Veteranen Jan Schmid kjemper med Akito Watabe om å vinne World Cup sammenlagt, og Jørgen Graabak kjemper med blant andre Johannes Rydzek om tredjeplassen. Begge de to Granåsen Skiteam-løperne ligger bak sine konkurrenter, men det er fortsatt syv renn å gjøre det på. To av disse går altså i Granåsen.

- Vi må utnytte fordelen av hjemmebane. Først i Holmenkollen, så her i Granåsen. Plusspoeng i forhold til konkurrentene vil være godt å ha med seg før avslutningen i Klingentahl og Schonach, sier Jørgen Graabak.

En ny vår i år

Jan Schmid har 51 poeng å hente på Watabe. En oppgave han langt fra ser på som umulig.

- Jeg har hoppet litt for dårlig i de siste konkurranse. I OL, og i World Cup. Jeg jobber hardt med å få dette på plass igjen, og da kan det bli en fordel å komme til en bakke som vi kjenner så godt som her i Granåsen. Det vil også være på tide at jeg klarer å vise meg frem skikkelig også her på hjemmebane i og med at jeg har hatt problemer med å hevde meg helt i Toppen her tidligere, sier 34-åringen fra Sjetne IL.

Jan Schmid har langt fra tatt noen avgjørelse på om karrieren snart er ved en ende. Han har hatt en ny vår i år, og har allerede sikret seg tre individuelle World Cup-seire. Det er med på å trigge lysten på å bli med også neste sesong når det er VM i Seefeld som er høydepunktet.

- Det er fristende, men vi får se.

- Og så er det jo store muligheter for at Granåsen blir VM-arena igjen i 2023?

- Det håper vi alle på blir en realitet, men da vil jeg nok bekle en annen funksjon enn det å være deltaker, sier Jan Schmid.

Avslutte med VM-gull

For Jørgen Graabak derimot er det ingen utenkelig tanke at han blir å se i aksjon om Trondheim og Granåsen blir arena for VM i 2023.

- Da vil jeg være 32 år, og det kunne vært en fin måte å avslutte karrieren på. Skulle jeg vinner VM-gull da kan jeg love at jeg legger skiene fra meg der og gå hjem til Melhus, sier Jørgen Graabak.

Kvartett som jakter suksess på hjemmebane i Granåsen. Jan Schmid, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang og Jørgen Graabak.

​Grattis til Watabe

Vi nordmenn skal være store nok til å gratulere når utøvere fra andre nasjoner vinner. Denne gangen gratulerer vi Akito Watabe.Nye festdager i Granåsen

Da er det spikret. Det blir nye tre travle dager i Granåsen også i 2018 med World Cup i kombinert, hoppturneringen RAW AIR og Youth Cup i kombinert for jenter og gutter.​Smørebua har trua

Det legges ned utallige timer for at kombinertløperne skal få et så godt utgangspunkt som mulig når de står klare ved hoppkanten og startstrekenFull pakke i Granåsen i mars

Det blir norsk hoppuke, det blir World Cup i kombinert og mye tyder på at det også blir en ny omgang med Youth Cup i kombinert for gutter og jenter. Med andre ord full pakke i Granåsen også i mars 2017.


​Riiber falt etter kjempehopp –
Neppe ny Graabak-triumf

Det blir en tøffere jobb for Jørgen Graabak når han skal kjempe om sin andre strake seier i Granåsen. Unggutten Jarl Magnus Riiber var uheldig og falt.​Jørgens lykkelige dag

Etter hopprennet i Granåsen skjønte Jørgen Graabak at han hadde svært så gode muligheter til å hente seieren i kombinert på hjemmebane.


​Jørgen Graabak nær pallen:
- Jeg er nesten litt sjokkert

Etter VM i Falun ga Jørgen Graabak opp fjorårssesongen. Kombinerthelten fra OL i Sotsji var totalt ute av form, og visste ikke hva som var galt.​Moan tar tre nye år

Sine 32 år til tross, Magnus Moan vil bli å se i World Cup-renn i Granåsen ikke bare 9. og 10. februar i år, men også de tre kommende sesongene.1472 dager siden sist

Etter å ha trent, konkurrert og ventet i 1472 dager kunne Magnus Krog endelig juble igjen for en seier i verdenscupen i kombinert.