Kjøp
billetter

Ny Youth Cup-suksess i Granåsen

Under World Cup i fjor var Granåsen arrangør for første utgave av kombinertkonkurransen Youth Cup. Onsdag var de unge utøverne igjen på plass i Trondheim.


Skrevet av: Ingrid Stjernen. Publisert 09. feb., 2016I alt deltok 80 ungdommer i alderen 13-16 år, i den femte utgaven av konkurransen, derav 56 gutter og 24 jenter. Deltakerne konkurrerer i to klasser, Youth 1 født 1998-1999 og Youth 2 født 2000-2003. Hele ni nasjoner var representert i konkurransen i K60 bakken. Deretter gikk jentene tre og guttene fem kilometer på langrennstadion.


Gledelig med finsk gutteseier

I den yngste gutteklassen tok den finske 14-åringen Otto Niittykoski seieren. Dette var gledelig for den finske hopp- og kombinertsporten, som sliter på elitesiden.

- Jeg er veldig fornøyd med seier i klassen min i dag og det er gøy å gå når det er World Cup samtidig. Da er det jo også flere folk og ser på, uttalte finnen etter premieutdelingen. Ludvig Braathen, Hosle IL vant den eldste klassen. 16-åringen var best i hoppbakken, før han spurtslo Estlenderen Andreas Ilves på målstreken. - Jeg er kjempe fornøyd med seier i dag. Jeg følte meg pigg og hoppet bra, så da hadde jeg også et godt utgangspunkt. Jeg skal gi alt i morgen og satser på pallen da også, sa en glad Braathen.

Gyda og Hanna best blant jentene

Hanna Midtsundsand fra Våler vant jenteklassen Youth 2, etter å ha rykket fra amerikanske Gabriella Armstrong i siste bakken. Midtsundsand landet på 59,5 meter og gikk først ut i sporet. Det var en fornøyd 16-åring som krysset målstreken på langrennsstadion.

- Det var utrolig morsomt å vinne i dag, spesielt med tanke på at jeg har vært syk så lenge. Hanna er nå tilbake i konkurranse for fult, etter måneder med sykdom. I den yngste klassen var Gyda Hansen Westvold fra IL Nansen best.

- Det var veldig gøy å gå i dag og stas å få utdelt premien fra World Cup-utøverne, sa en fornøyd Gyda etter endt konkurransedag.I morgen venter ny konkurranse i Granåsen for ungdommene i Youth Cup, med start fra. 08.30.


Youth Cup for tredje år på rad

Sammen med Raw Air arrangementet og World Cup kombinert, arrangeres også Youth Cup for tredje år på rad i Granåsen. Her konkurrerer jenter og gutter mellom 13 og 17 år i kombinert.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.Youth Cup

Youth Cup ble en stor suksess for alle som deltok. Det blir nye konkurranser for Youth Cup også i 2016.