Kjøp
billetter

Ny Youth Cup-suksess i Granåsen

Under World Cup i fjor var Granåsen arrangør for første utgave av kombinertkonkurransen Youth Cup. Onsdag var de unge utøverne igjen på plass i Trondheim.


Skrevet av: Ingrid Stjernen. Publisert 09. feb., 2016I alt deltok 80 ungdommer i alderen 13-16 år, i den femte utgaven av konkurransen, derav 56 gutter og 24 jenter. Deltakerne konkurrerer i to klasser, Youth 1 født 1998-1999 og Youth 2 født 2000-2003. Hele ni nasjoner var representert i konkurransen i K60 bakken. Deretter gikk jentene tre og guttene fem kilometer på langrennstadion.


Gledelig med finsk gutteseier

I den yngste gutteklassen tok den finske 14-åringen Otto Niittykoski seieren. Dette var gledelig for den finske hopp- og kombinertsporten, som sliter på elitesiden.

- Jeg er veldig fornøyd med seier i klassen min i dag og det er gøy å gå når det er World Cup samtidig. Da er det jo også flere folk og ser på, uttalte finnen etter premieutdelingen. Ludvig Braathen, Hosle IL vant den eldste klassen. 16-åringen var best i hoppbakken, før han spurtslo Estlenderen Andreas Ilves på målstreken. - Jeg er kjempe fornøyd med seier i dag. Jeg følte meg pigg og hoppet bra, så da hadde jeg også et godt utgangspunkt. Jeg skal gi alt i morgen og satser på pallen da også, sa en glad Braathen.

Gyda og Hanna best blant jentene

Hanna Midtsundsand fra Våler vant jenteklassen Youth 2, etter å ha rykket fra amerikanske Gabriella Armstrong i siste bakken. Midtsundsand landet på 59,5 meter og gikk først ut i sporet. Det var en fornøyd 16-åring som krysset målstreken på langrennsstadion.

- Det var utrolig morsomt å vinne i dag, spesielt med tanke på at jeg har vært syk så lenge. Hanna er nå tilbake i konkurranse for fult, etter måneder med sykdom. I den yngste klassen var Gyda Hansen Westvold fra IL Nansen best.

- Det var veldig gøy å gå i dag og stas å få utdelt premien fra World Cup-utøverne, sa en fornøyd Gyda etter endt konkurransedag.I morgen venter ny konkurranse i Granåsen for ungdommene i Youth Cup, med start fra. 08.30.


Youth Cup 2019

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2019.Youth Cup en suksess

I år er det deltakere fra i alt ti nasjoner som har meldt på utøvere til Youth Cup – kombinertkonkurransen for gutter og jenter født i 2000 til 2005.


​Fakta Granåsen:
7 dager igjen

Kombinert er en av verdens mest kompliserte idretter. Gjennom Youth Cup i Granåsen er også jentene i ferd med å markere seg i bakke og løype. Om 7 dager skjer det igjen.


Youth Cup i kombinert ble en ny suksess:
​Lys framtid for kombinertsporten

Under World Cup i Granåsen ble det også arrangert Youth Cup i kombinert for både gutter og jenter. De unge og lovende utøverne konkurrerer i samme arena som ”de store gutta” og får verdifull trening i selskap med verdenseliten.Youth Cup

Youth Cup i kombinert har vært en stor suksess for både jenter og gutter i flere sesonger. De viktige rekrutteringskonkurransene fortsetter også i 2018.